BG BG
  •  
  • Български BG
  • English EN
Корпоративно семейство
  •  

Пелети


Пелети за отопление

Дървесните пелети се получават от пресовани под голямо налягане дървени стърготини от иглолистна дървесина, остатък от дървообработването. Пелетите са екологично чисто гориво, неутрални по отношение на въглеродния диоксид (СО2), тъй като се добиват от възобновяеми източници. При горене не отделят черен дим, което ги прави идеални за камини със стъклен отвор. Системите за отопление с пелети са напълно автоматизирани: сами дозират необходимото им количество пелети за изгаряне, а също така имат възможност и за управление от мобилен телефон.

Пелетите са с цилиндрична форма и с размер 6 мм в диаметър и до 30 мм дължина. При пресоването се използва веществото лигнин (естествено лепило, което се съдържа в дървесината) без слепващи добавки. Коефициента на полезно действие (КПД) на отоплителните системи е 85% - 95% (КПД на камини на дърва е 70%) и поради качествата си, пелетите изгарят почти напълно – максималното пепелно съдържание е 1.5%, така времето между две поредни зареждания на камината е между два и пет дни. Съдържанието на влага е в границите 8% - 10%, а калоричността им е 4300 – 5100 ккал/кг. За сравнение калоричността на дървата за огрев е 3440 ккал/кг.

Пелетите произведени от Техноууд са висококачествени и с доказан ефект. Изпитани са в международно призната, акредитирана лаборатория и са сертифицирани по стандарт DIN 51731. Това е доказателство за висока калоричност, ниско пепелно съдържание и безпроблемно използване от отоплителните системи на пелети.

Пелетите могат да бъдат опаковани в 15 кг найлонови чувалчета, както и 1 тон Big-bag.

Греди
Греди
Пелети
Пелети
Къщи
Къщи
Кофражи
Кофражи